29 martie 2014

Bâlciul de la Piscani - Argeş - România

Bâlciul de la Piscani - Argeş - România


Zeci de căruţe şi ATV-uri invadează anual poiana din comuna Dârmăneşti, sat Piscani, judeţul Argeş, cu prilejul târgului desfăşurat în ziua de Sfânta Maria.




Bâlciul (târgul) de la Piscani este noul trend din Argeş sau chiar din România, în materie de distracţie. Localnicii din comuna Dârmăneşti, sat Piscani, judeţul Argeş, îşi iau căruţele, ATV-urile sau Merţanele şi pornesc în fiecare an la poiana de la Piscani, unde chefuiesc până în zori, în cinstea Fecioarei Maria.




Toţi cei prezenţi la târg îşi iau hainele cele mai bune şi profită de sărbătoarea religioasă Sf. Maria, în 15 august, pentru a se da mari cu noile achiziţii în materie de căruţe, maşini sau bijuterii.
Bâlciul (târgul) din Piscani - Argeş - România


"E mici, e bere, e tot ce vrei aici", spun deseori, foarte serioşi petrecăreţii, care nu ratează în niciun an party-ul de Sfânta Marie de la Piscani, când se consumă bere la greu, mici mulţi şi cheful ţine până dimineaţa pe răcoare, chiar şi cu bani puţini în buzunare.


Singurii supăraţi sunt cei care sunt dezamăgiţi de calitatea gagicilor de la târg sau a băieţilor insuficient de bine dotaţi financiar, dar chiar şi aşa, supăraţi, revin de fiecare dată, pentru că toată lumea ştie că speranţa moare ultima.