07 mai 2014

Despre oameni

Oamenii sunt creaţii interesante. Sunt aşa şi aşa. Sunt foarte interesanţi!

Uneori, de cele mai multe ori, oamenii sunt aşa şi aşa, în timpul în care vor să fie într-un anumit fel, dar nu reuşesc să fie aşa cum ar vrea să creadă ceilalţi că sunt. Majoritatea oamenilor vor să pară că sunt altfel decât sunt. Problema lor cea mai mare este că ei nu ştiu ce trebuie să fie, pentru ca să poată să fie pe placul celor pe care vor să-i înşele.
Majoritatea oamenilor vor să-i păcălească pe cei de lângă ei, pentru a profita de prostia acestora, dar şi ei, la rândul lor, sunt păcăliţi de alţi oameni, care profită de prostia lor. 

Oamenii pot fi păcăliţi de ceilalţi oameni, şi astfel se păcălesc unii pe alţii şi într-un final se păcălesc pe ei înşişi.


Oamenii sunt interesanţi


Oamenii cred că pot fi conducători, că ei îi conduc pe alţii, dar cum oare poate un nevăzător să fie conducător, cât timp el nu numai că este nevăzător, dar este şi lipsit de darul auzului şi cel mai grav, este lipsit şi de posibilitatea de a simţi, adică este nesimţitor.

Oamenii sunt interesanţi pentru că se cred mai puternici decât sunt, mai deştepţi decât sunt şi mai echilibraţi decât sunt.