23 martie 2014

Corul de Cameră Ars Nova Piteşti

Teatrul Alexandru Davila Piteşti

Centrul Creaţiei Populare Argeş

Corul de Cameră "Ars Nova"

Corul de Cameră "Ars Nova" a luat fiinţă în anul 1970, la iniţiativa profesorului Gheorghe Gomoiu, reunind un grup de tineri absolvenţi ai institutelor muzicale din ţară, profesori de muzică din Municipiul Piteşti, la care s-au adăugat proaspeţi absolvenţi ai diferitelor facultăţi, care au cântat în coruri studenţeşti şi au fost repartizaţi în judeţul Argeş.

 Această primă "formulă corală" a beneficiat de sprijinul directorului Casei Tineretului, Dorel Ştefănescu, iar corul a purtat denumirea de "Corul Tineretului - Piteşti", până în anul 1972, când dirijorul Gheorghe Gomoiu a propus restructurarea acestui ansamblu coral care cuprindea peste 70 de persoane şi transformarea în Corul de Cameră "Ars Nova" - Piteşti.
Ani de-a rândul, corul a funcţionat pe lângă instituţii de cultură din Piteşti, care la vremea respectivă au avut posibilităţi financiare şi spaţiu pentru pregătirea corului, costumaţia necesară, participând la sute de spectacole în ţară şi străinătate. 
Teatrul Alexandru Davila Piteşti - Corul de Cameră Ars Nova
Începând cu anul 1985, Corul "Ars Nova" trece sub îndrumarea Centrului Creaţiei Populare Argeş, director prof. Costin Alexandrescu, iar din anul 2011 corul îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Teatrului "Al. Davila", director prof. dr.  Sevastian Tudor.

Descriere preluată de pe site-ul Teatrului Alexandru Davila - Corul Ars Nova