23 martie 2014

Teatrul Alexandru Davila Piteşti

Duminică, 23 martie 2014, de la ora 18.00, „Bărbatul sau matriarhatul”

„Bărbatul sau matriarhatul”

"Bărbatul sau matriarhatul" este un spectacol de revistă, în regia artistică a lui Dorin Oancea, cu participarea actorilor Mihai Nistor, Puiu Mărgescu, Gabriela Roşu şi Diana Nica. 

Teatrul Alexandru Davila Piteşti

Dorin Oancea: “Ce lipseşte omenirii pentru a trăi în armonie? 
Iubirea, bunătatea, înţelegerea, respectul, iertarea. 
Într-un duet coregrafic plin de fantezie şi originalitate, soţii Andreea şi Mihai Dragnea încearcă să recompună pentru marele public primara armonie pierdută, ca o dovadă că iubirea sinceră poate crea căsnicia perfectă, indiferent de eforturile supraomeneşti pe care trebuie să le depună partenerii. Tocmai din prea puţină dragoste, femeia se crede “bossă” în căsnicie, terfelind nemilos sentimentele soţului umil şi drăgăstos, care o divinizează şi îi acceptă capriciile. Îi place să-l umilească la spălat de vase, de rufe, la desfrunzit, să-l vadă mereu în genunchi frecând scânduri, iar bărbatul, care mai crede prosteşte că toate femeile din lume sunt mai frumoase, mai talentate decât soţia căreia i-a jurat credinţă până la moarte, reuşeşte, cu complicele său prieten, să restabilească ordinea în familie. 
Dragostea cu năbădăi şi capriciile unor soţi “nervoşi cu nervii” şi ambiţioşi, mereu puşi pe harţă şi gata să se prezinte în faţa judelui, am încercat să le satirizăm pentru ca privitorii să înţeleagă faptul că partenerii trebuie să dea dovadă de înţelepciune, înţelegere, respect şi bunătate, pentru că doar dăruind vor primi şi că avem nevoie să dobândim înţelepciunea, descifrând astfel codul armoniei, înaintea spulberării viselor”;

Text preluat de pe site-ul Teatrului Davila Piteşti.

Teatrul Al. Davila - Bărbatul sau matriarhatul?
FOTO - ZiarulArgeşul.ro